Американският Сенат гласува да бъдат призовани свидетели в процеса за импийчмънт

...
Американският Сенат гласува да бъдат призовани свидетели в процеса за импийчмънт
Коментари Харесай

Сенатът внезапно удължи процеса по отстраняване на Тръмп

Американският Сенат гласоподава да бъдат призовани свидетели в процеса за импийчмънт против Доналд Тръмп, с което прекатурна с главата надолу очакванията на републиканците за бързо привършване, съобщи Агенция Франс Прес.

Петима републиканци се причислиха към 50-те демократи, с цел да гласоподават за допускане на очевидци, откакто демократите, уредници на импийчмънта, алармираха за желанието си да призоват конгресменката Хайме Ерера Бойтлер, републиканец, която гласоподава за импийчмънта на Тръмп през януари, с цел да свидетелства за телефонния диалог на тогавашния президент с водача на Камарата на представителите по време на безредиците на Капитолия в Съединени американски щати.

Очакваше се през днешния ден процесът по отстраняването на някогашния американски президент да завърши. За да бъде взето решение, е належащо две трети болшинство, което значи 17 републиканци да гласоподават с демократите. Основният спор на двете страни през днешния ден бе в какъв смисъл Тръмп употребява думата " борба " на 6 януари пред свои последователи и дали това не е апелът за нахлуване на Капитолия. Демократите упорстват, че би трябвало да се схваща безусловно, до момента в който отбраната на Тръмп твърди, че това е метафора и се базират на свободата на изложение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР